Monitoring met Leica DNA03 / DNA10 / LS15 / LS10

Met de DNA-monitor wordt de Leica DNA of LS15 ingezet om onbemand en continu op verzakking of deformatie te monitoren. Ook bij bijvoorbeeld proefbelastingen geeft dit systeem alle betrokken personen in realtime inzicht in de meetresultaten. De baakaflezing en afstand worden in grafiekvorm weergegeven in het portaal. Hieraan worden externe databronnen toegevoegd, waarna u meteen ziet of factoren zoals de buitentemperatuur of luchtvochtigheid invloed hebben op het object dat u meet. Met een kort interval van 10 seconden tussen opeenvolgende metingen kunt u de verticale beweging van objecten nauwlettend over lange periodes in de gaten houden, met de hoge nauwkeurigheid van de DNA. Het hoge interval zorgt ervoor dat uitschieters veroorzaakt door trillingen en dergelijke verstoringen er gemakkelijk uit te middelen zijn.


Hoe werkt het

Nadat is vastgesteld op welke locatie van het object er gemonitord moet worden, stelt u de DNA op de gebruikelijke wijze op. Dit kan natuurlijk op een statief, maar met een beugel op een muur of kolom is er minder kans op verstoring. U bevestigt de barcode-baak of barcode-strip stevig tegen het object. Als u op de baak gericht heeft, plugt u het apparaatje met een standaard Leica-kabel in de DNA. Vanaf dit moment kunt u de baakaflezing en afstand in realtime volgen in het portaal. Er is geen configuratie van de DNA nodig. Ook worden uw bestaande instellingen op de DNA niet gewijzigd. Als u ervoor kiest om het systeem met de netvoeding aan te sluiten, blijft het systeem onbemand functioneren zolang als nodig is voor uw toepassing.

Eigenschappen

  • 0.01 mm resolutie (DNA03/LS15)
  • Voeding via netstroom of batterij
  • Geen configuratie van apparaat nodig

Het systeem werkt met de barcode-baak of de barcode-strips. De strips worden met schroeven of kit permanent aan het object bevestigd. Zo kunt u er zeker van zijn dat de metingen een hoge herhaalbaarheid hebben. Samen met de baakaflezing worden ook de afstand en de temperatuur gemeten en in grafiek of tabel getoond.


Realtime inzicht

  • 24/7 toegang tot alle gegevens
  • Geen software nodig
  • Exporteren (csv/ftp) mogelijk
  • Beschikbaar op computer, tablet en mobiele telefoon

Automatische waarschuwing

  • Melding bij overschrijden grenswaardes
  • Direct bericht in email- of smsvorm

Meer informatie?

Wilt u meer weten over de automatische, continue monitoring met de DNA van Leica? Wij komen het systeem demonstreren en toelichten bij u op locatie.

  • Vrijblijvende demonstratie op locatie